Vezetőfülke nélkül érkeztek Győrbe a helyijáratos új autóbuszok!

A munkavállalók örülnek annak, hogy sok év elteltével, új eszközök érkeztek Győrbe, amivel jelentősen javultak a munkakörülmények, de az örömbe ürüm is vegyült.

Azért, mert elfogadhatatlan és felelőtlenség, hogy a VOLÁNBUSZ Zrt. az új autóbuszokat vezetőfülke nélkül rendelte meg, amelyek a győri helyijáraton lesznek forgalomba állítva.

 

Nem értjük, hogy a Volánbusz, miért nem tartotta fontosnak és miért nem kezeli kiemelten, az autóbuszvezetők egészségének és testi épségének védelmét. A mostani koronavírusos időszakban elengedhetetlen lenne az, hogy az autóbuszvezetők egy fülke mögött végezzék munkájukat. Továbbá több olyan eset fordult már elő, amikor a fülke akadályozta meg, hogy a renitens utas fizikailag bántalmazza az autóbuszvezetőt.

Mi az oka annak, hogy az új autóbuszok beszerzésénél, ezeket a veszélyforrásokat a társaság nem mérlegelte, figyelmen kívül hagyta és eltekintett a vezetőfülke beszerelésének megrendelésétől.

Az autóbuszvezetők védelme érdekében a KDSZSZ követeli, hogy a győri helyijáratos autóbuszokba, pótlólagosan kerüljenek beszerelésre, a munkavállalók védelmét biztosító vezetőfülkék!

A vezetőfülkével felszerelt autóbusz, ami jelentősen növeli az autóbuszvezető biztonságát:

 

 

Dobi István
elnök